top of page

Vad är ditt större syfte?

Klipp från Nyföretagardagen med Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson.


Efter morgonens inspirerande föreläsningar så fick jag under eftermiddagen också andra insikter, både egna och andras. Ett kom i form av ett meddelande där någon hade tappat motivationen att gå till gymmet och den andra genom en konversation där den fysiska aktiviteten tas bort när det blir stressigt och mycket att göra på jobbet. Den sista var att cirka 95% vet och har kunskapen om hur och vad vi behöver göra för att må bättre men enbart 27 % av oss gör något av det för att kunna bibehålla en god hälsa.


Hur ser vi skogen när vi stångar huvudet i ett av träden?

I perioder där belastningen blir för mycket, oavsett vart den kommer ifrån så är det lätt att bara fokusera på det som är jobbigt just nu. Vi glömmer bort the big picture, vårt större syfte. Det är enkelt att prioritera bort gymmet, promenaden, sociala sammanhang, sömn eller den hemlagade maten för något snabbt på vägen. Ibland är det helt rätt prioritering men om det slutar helt med att vi tar bort det som får oss att må bättre, det som skapar balans, så kommer belastningen bli för mycket och påverka dig, det du strävar efter och ditt större syfte negativt. Som Magdalenas syfte för sin träning idag, att ha ork och kraft för livet och att leka med sina barnbarn om hon skulle få några.


Så en påminnelse till dig som stångas med något just nu, lyft blicken, försök att hitta ditt större syfte och kom ihåg att dom där små sakerna som får dig att må bättre, är det som kommer ta dig dit du vill. Inte avsaknad av dom 🙏🏼💚


49 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page