top of page

Nyårslöften och annat tjafs!

Nytt år nytt jag, eller? Året börjar närma sig sitt slut och ett nytt börjar, detta brukar betyda att vi ger oss själv nya chanser till att "fixa våra liv". Dvs. Quickfix som oftast aldrig håller. De flesta brukar vara väldigt motiverade de första två månaderna innan vi dippar igen.


Hur ska vi tänka kring nytt år och hållbarheten i våra mål, och vad gör vi när motivationen sviker?

Först och främst, sätt upp rimliga mål, vad är rimligt för dig och din vardags/livssituation? Hur mycket tid kan du lägga ner på träning och kost för att allt annat ska fungera?


Undvik att ta första bästa quickfix genom att betala dyra pengar för extrema diet- och träningsprogram. Det är oftast inte hållbart i det långa loppet.


Va konsekvent! Låt det ta sin tid och håll rutinerna, om du ser till att hänga kvar på gymmet tillräckligt länge så kommer du aldrig att vilja lämna. Starten är alltid tuffast, sen brukar det oftast bara vara roligt 🤩


Det vi vill är att slippa börja om på nytt varje år, vi gör det till en rutin precis som att borsta tänderna eller gå till jobbet, det kan handla om 1-2ggr i veckan. Det behöver inte vara allt eller inget, det behöver vara hållbart.


Ps. Flertalet studier visar att styrketräning är det som har bäst effekt på ett hälsosamt långt liv.

69 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page