top of page

Från Järna till Tokyo

Vår världsmästare är hemma igen och vi tog fem minuter i rampljuset under första PT-passet efter den här säsongen 🤸🏾


Miranda Tibbling

Ålder: 18 år


Vem är Miranda?

Lång, rolig, energifylld.


Hur länge har du tränat på Atletfabriken?

Snart tre år tror jag.


Favorit övning?

Knäböj eller marklyft.


Hat övning?

Allt som har med mage att göra och pull ups. (Coachen instämmer)


Vad gör du när du inte är på fabriken?

Kör parkour, pluggar, är med kompisar & familj och redigera videos.


Vad får du din drivkraft ifrån?

Framförallt älskar jag parkour. Jag älskar att träna och röra på mig. Det får mig att må bra. Sen så tycker jag det är enklare att träna om man har ett mål med träningen. När jag inte riktigt hade ett tydligt mål så var jag mycket mer lat och brydde mig inte så mycket. Nu har jag tydliga mål och drömmar som jag vill uppfylla och det driver mig. Men även att försöka bli bättre och att utvecklas är något jag aldrig kommer tröttna på! Att motbevisa folk var något jag ville göra i början, att visa att jag visst kunde, när de skrattade åt mina drömmar. Nu gör jag det bara för mig själv!


Jag tror jag fått mycket från min mamma. Viljan att fortsätta kämpa och inte ge upp.

Kan du tänka dig en annan sport än parkour och i såfall vilken?

Ja, jag skulle lätt vilja köra någon mer sport när jag blir äldre. Gillar ju att lyfta så kanske powerlifting men det är lite enformigt. Men kanske tycker det är roligare och mindre enformigt när jag blir äldre haha. Men annars kanske Bjj, man vet aldrig!


Vad är det tuffaste med att vara en atlet?

Jag skulle nog säga det är framförallt 6 olika saker:

1. Pressen att prestera (prestationsångest)

2. Skador och att bygga upp sitt självförtroende efter en skada.

3. Att fokusera på processen och inte resultatet.

4. Att komma ihåg att din prestation på träningar eller tävlingar inte förändrar ditt värde som person.  

5. Mental hälsa.

6. Att inte jämföra sig med andra, både utseendemässigt och inom träningen.


Om du skulle ge någon ett tips här i livet, vad skulle det vara?

Hmm, jag vill inte säga nåt för stelt. Men att aldrig ge upp och att man klarar mycket mer än vad man tror. Att det är värt det i slutändan, fast det känns skit ibland.


Topp 5 på din Bucket list

• Tågluffa i Europa

• Delta i OS

• Hoppa fallskärm

• Flytta utomlands (till ett varmt land)

• Åka till Hawaii

107 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page